Onderhoudsarm huisdier: wat te kiezen?

Onderhoudsarm huisdier: wat te kiezen?

Als je ooit hebt nagedacht over een metgezel en het blijft uitstellen vanwege de kosten van huisdierverzorging. Je kunt overwegen om een onderhoudsarm huisdier te adopteren.

In dit artikel maken we kennis met verschillende kleine huisdieren die gemakkelijker te verzorgen en goedkoper te onderhouden zijn. Hier zijn ze!

1. Cavia

Deze kleine dieren kunnen geweldige huisdieren zijn voor gezinnen omdat ze worden beschouwd als de vriendelijkste en schattigste. Over het algemeen leven cavia's 5-6 jaar. Het zijn zeer sociale dieren en gelukkiger in paren.

Cavia's hebben een dieet nodig met vitamine C, ongeveer 20% groenten en 5% fruit. Help ze met een dagelijks supplement. Maak ook dagelijks de voer- en waterbakken schoon. Wekelijks kooionderhoud is wat ze extreem nodig hebben.

2. Rat

Als je op zoek bent naar een klein huisdier dat niet veel ruimte nodig heeft, moet je een rat overwegen. Ze zijn een van de slimste dieren die bovendien een persoonlijkheid hebben. Huisdierratten zijn schoon, intelligent, genieten van menselijk gezelschap en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Deze omnivore dieren eten graag groenten, vers fruit, granen, zaden of rozijnen. Commerciële mixen zijn verkrijgbaar in onze webwinkel. Schoon en vers water is ook dagelijks nodig.

 3. Vis

Zoetwatervissen zijn minder duur en gemakkelijker te verzorgen dan andere huisdieren. Ze hebben geen persoonlijke affectie of aandacht nodig die andere huisdieren wel nodig hebben. Er zijn echter belangrijke regels om uw watervriend gelukkig en gezond te houden.

Ten eerste, bedenk dat vissen delicate huisdieren zijn en met zorg moeten worden behandeld. Algemene verzorgingstips, ongeacht het soort vis dat u bezit, omvatten de volgende stappen:

 • Zorg voor voldoende ruimte;
 • Houd het water schoon en in balans;
 • Evenwichtige voeding;
 • Maak de bak regelmatig schoon;
 • Comfortabele omgeving.

   4. Vogel

  Er zijn verschillende kleine vogels te rangschikken als een onderhoudsarm huisdier: parkieten of parkieten. Deze huisdieren kunnen een heerlijke en geweldige levenslange metgezellen zijn die gemakkelijk te verzorgen zijn. De volgende tips zullen u helpen om een gelukkige en gezonde parkiet groot te brengen:

  • Kies de juiste kooi en warme kamer;
  • Houd de kooi schoon;
  • Zorg voor vermaak;
  • Zorg voor gezonde voeding;
  • Laat ze vliegen.

   Laten we je kattenvrienden toevoegen met stevige en gezonde maaltijden!