Kattenverzorgingstips & hulpmiddelen

Kattenverzorgingstips & hulpmiddelen

Uw katachtige vriend gelukkig en gezond houden hangt af van een paar eenvoudige verzorgingstips. 

1. Voeding

Zorg ervoor dat u een hoogwaardige voeding voor uw huisdier kiest. Kattenvoeding en supplementen zijn afhankelijk van talrijke factoren zoals leeftijd, gezondheid en activiteitsniveau. Uw katachtige vriend heeft zich aangepast om al het water te halen uit wat hij eet. Blijf dus dagelijks natvoer toevoegen aan het dieet van uw kat, want veel gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen. Raadpleeg uw dierenarts om de beste dieetkeuze voor uw kat te ontdekken.

De hulp van een professionele dierenarts kunt u ook krijgen op onze website.

2. Grooming

Ook al zijn katten zelfverzorgers, ze moeten wel regelmatig geborsteld worden door zijn baasje. Dit simuleert de bloedcirculatie, verwijdert losse haren en huidschilfers, en vermindert haarballen.

3. Kattenbak

De meeste binnenkatten wennen op natuurlijke wijze aan een kattenbak. Zet de kattenbak op een rustige, comfortabele en handige plaats waar uw huisdier niet gestoord wordt. Maak de kattenbak elke dag schoon, anders gebruiken katten geen rommelige, stinkende kattenbak.

 4. Krabben

Krabben is een natuurlijk onderdeel van kattengedrag. Een eenvoudige oplossing om te voorkomen dat uw harige vriend oppervlakken beschadigt, is het aanbieden van een krabpaal. Dit houdt uw kat gezond en actief, oefent de spieren en helpt oude lagen uit de klauwen te verwijderen om nieuwe, gladde klauwen bloot te leggen. Krabpalen moeten een passend formaat hebben en stabiel genoeg zijn, en bedekt zijn met ruw materiaal zoals tapijt, sisal, jute of hout.

Laten we je kattenvrienden toevoegen met stevige en gezonde maaltijden!