Vitamines voor een optimale gezondheid van de hond

Vitamines voor een optimale gezondheid van de hond

Het is niet verwonderlijk dat elk organisme vitaminen en voedingssupplementen nodig heeft voor normale groei en onderhoud. Want het lichaam kan zelf geen vitamines aanmaken, maar kan ze uit de voeding halen. Ook honden hebben vitaminen nodig om gezond te blijven.

Wat zijn de belangrijkste vitaminen die uw viervoeter nodig heeft? Meestal hebben ze deze vitaminen nodig:

  • Vitamine A - verantwoordelijk voor groei, immuunsysteem en celfunctie
  • B-vitaminen (biotine, foliumzuur, niacine, pantotheenzuur, riboflavine, thiamine, vitamine B-6 en vitamine B-12)
  • Vitamine C - een antioxidant
  • Vitamine E - celfunctie en vetstofwisseling
  • Vitamine K - voor activering van eiwitten
  • Foliumzuur - voor metabolisme en eiwitsynthese


Een van de belangrijkste regels is om een hond nooit menselijke vitaminen en supplementen te geven, omdat ze een aandeel of ingrediënten kunnen bevatten die schadelijk zijn voor een huisdier.

Normaal gesproken krijgen honden een volledige en evenwichtige voeding uit complexe commerciële hondenvoeding en hebben ze waarschijnlijk geen extra voedingssupplementen nodig. Zorg ervoor dat u de ingrediënten van commercieel hondenvoer controleert om er zeker van te zijn dat de voeding volledig en evenwichtig is. Honden die zelfgemaakte maaltijden eten kunnen supplementen nodig hebben om hun dieet in evenwicht te brengen. Huisdiereigenaren moeten altijd met hun dierenarts of voedingsdeskundige overleggen om te bepalen of hun huisdier vitaminen of supplementen nodig heeft.

Laten we je kattenvrienden toevoegen met stevige en gezonde maaltijden!